Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Амбасадор Ирана у посети Суботици

11.08.2016.

Заменик градоначелника Суботице, Тимеа Хорват, и чланови Градског већа задужени за области културе и пољопривреде, Мирослава Бабић и Шимон Острогонац, примили су данас, у Градској кући, амбасадора Ирана у Србији Маџида Фахимпура, са сарадницима. Разговарало се о интензивирању сарадње на међурегионалном и међуградском нивоу две земље у областима привреде, пољопривреде, туризма, културе и образовања, као и о конкретизацији сарадње између амбасаде те земље и Иранског културног центра у Београду са градом Суботицом.

10464_1.jpg

Маџид Фахимпур је подсетио да је Иран, после укидања санкција, започео убрзани привредно-економски развој и да ова држава намерава да успостави интензивнију сарадњу са Републиком Србијом и локалним самоуправама у нашој земљи.

Амбасадор је предложио да се успостави сарадња између Иранског културног центра у Београду и суботичке локалне самоуправе, и сагледа могућност да се на неким од значајнијих културних манифестација које се буду организовале у Суботици представи и Иран, како би се и Суботичани упознали са иранском традицијом, културом и обичајима.

Предложио је, такође, да за почетак једна делегација студената или младих стручњака из Суботице, из разних области, посети неки од већих градова у Ирану што би, како је навео, поред размене искустава допринело и стварању основе за реализацију конкретних пројеката.

Он је истакао да је Иран заинтересован и за реализацију заједничких пројеката од обостраног интереса са којима би се компаније или привредници из Србије и Ирана појавили на тржишту неке треће земље.

Амбасадор Фахимпур је, на крају, новом руководству Града Суботице и новој Влади Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем пожелео пуно успеха у раду у наредном четворогодишњем мандату.

Изражавајући захвалност на данашњој посети и жељама везаним за успешан рад Владе Републике Србије и руководства Града Суботице, заменик градоначелника Тимеа Хорват је рекла да ће суботичка локална самоуправа учинити све да се неке од предложених идеја које се односе на сарадњу са Ираном што пре и реализују.

Она је нагласила да је у циљу стварања услова за реализацију конкретних пројеката, неопходно да се између Града Суботице и амбасаде Ирана у Београду континуирано размењују искуства.

Након састанка у Градској кући, делегација Ирана посетила је Грађевински факултет, а потом и обишла пољопривредно газдинство „Мамужић“, у Љутову.

10464_2.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>