Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Мобилне клинике Суботици, Сомбору, Кањижи и Шиду

11.03.2016.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас радове на објекту Службе за здравствену заштиту жена и деце Дома здравља у Суботици, а потом уручио кључеве четири комплетно опремљена амбулантна возила за службе хитне помоћи домовима здравља у Суботици, Сомбору, Шиду и Кањижи.

10004_1.jpg

Адаптација објекта Дома здравља у Суботици део је пројекта „Стабилизација здравственог стања миграната/избеглица и локалног становништва“, немачке хуманитарне организације „Хелп“, који обухвата реконструкцију пет домова здравља у Србији, набавку нове медицинске опреме и по једно амбулантно возило са опремом за хитне интервенције. Ова возила представљају мале мобилне клинике са којима је могуће извршити већи број медицинских интервенција на терену.

Вредност донације организације „Хелп“ Дому здравља у Суботици износи 109.500 евра, а укупна вредност пројекта је 875.000 евра.

Министар Вулин је захвалио Влади Немачке и хуманитарној организацији „Хелп“ на помоћи у мигрантској кризи и локалном становништву.

- Људи у Сомбору, Кањижи, Шиду и Суботици су за време мигрантске кризе били добри, честити и показали се као људи који разумеју туђу муку и хоће да помогну другима у невољи. Ово је начин да се њима каже хвала и да се покаже колико вреди бити добар човек и помоћи другима у невољи – истакао је Вулин.

Члан Градског већа града Суботице задужен за област социјалне заштите, Милимир Вујадиновић, захвалио је представницима организације „Хелп“, али и ресорног министарства и Владе што помажу у побољшању услова у установама здравствене и социјалне заштите. Он је нагласио да ће локална самоуправа бити поуздан партнер донаторима и представницима Владе Србије.

Догађају су присуствовали и регионални координатор хуманитарне организације „Хелп“ за Црну Гору и Србију, Клаус Мок, први секретар амбасаде Немачке у Београду Јирген Шмид, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, председник Скупштине града Суботице Илија Маравић и начелница Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Суботица, прим. др Корнелија Јакшић Хорват.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја