Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

OPTI-BIKE 2 – HUSRB/1903/21/0098

Priopćenje za medije

 

Suvremeni razvojni projekt naše regije u službi biciklista je projekt OPTI-BIKE 2, a koji je podržan u okviru trećeg natječaja Interreg-IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija (HUSRB/1903/21/0098). Glavni cilj projekta je optimizacija prometa u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza, a važan  način afirmiranja biciklističkog prometa je da ova vrsta prometovanja ne bude samo omiljena već i sigurna alternativa u prometu za sve. Također, ova investicija pridonosi i prevenciji prometnih nezgoda, a ujedno i povećanju sigurnosti u prometu, povećanju broja turista koji prometuju biciklom, kao i jačanju svijesti o zdravom načinu života i ekološkom pristupu.

OPTI-BIKE 2 je nastavak već uspješno realiziranog IPA projekta čiji su glavni korisnici lokalna samouprava Grada Subotice, dok je mađarski partner lokalna samouprava Grada Tompe. Zahvaljujući  financijskoj potpori EU, u okviru ovog projekta izgradit će se biciklistička staza u Hajdukovu, od Ulice Borisa Kidriča u smjeru Kraljevog Briga u duljini od 1500 m, a na području grada Tompa, uz Glavnu cestu br. 53, 493,44 metara.

 

Danas su ocijenjene ponude dostavljene na javni poziv za izvođenje građevinskih radova. Povjerenstvo za javne nabave pregledalo je  i ocijenilo pristigle ponude sukladno propisima EU i izabralo najpovoljniju, podnesenu od strane JAVORNIK DOO SUBOTICA, čija ponuda iznosi 32.122.543,76 dinara bez PDV-a. Uskoro će biti potpisan i ugovor.

 

Realizacija investicije trajat će od 1. studenog 2020. do 30. travnja 2022. godine, a izvođač je dužan radove završiti do travnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta približno iznosi 566.000,00 eura, od čega doprinos EU iznosi 387.775,69 eura.

 

 

 

O programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija

 

Interreg-IPA Program prekogranične suradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru financijskog razdoblja 2014–2020 Europske unije putem Instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA). Na temelju sustava „zajedničkog upravljanja“ država sudionica – Mađarske i Srbije, program financira i podupire projekte suradnje organizacija iz Programskog područja županije Csongrád i Bács-Kiskun u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Sjeverna Bačka, Južna Bačka, Sjeverni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srijem u Srbiji. Program pomaže razvitak i stabilnost prekograničnog područja, unaprjeđuje opću kvalitetu života u njemu, omogućuje ekonomsku suradnju organizacija,  omogućuje gospodarsku suradnju organizacija ovih dviju zemalja, njeguje zajednički identitet,  kulturno i povijesno naslijeđe pograničnog područja, te pridonosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti.

Za više  informacija, molimo posjetite  web  stranicu programa:  www.interreg-ipa-husrb.com.

 

Subotica, 20. listopad 2021.                                                    mr.sc. Ákos Újhelyi

                                                                                                    menadžer projekta

 

NAPOMENA:

Ovaj dokument tiskan je uz financijsku potporu Europske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične suradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ovog dokumenta isključivo je odgovoran Grad Subotica i sadržaj dokumenta  ne odražava službeno mišljenje Europske Unije i/ili Upravljačkog tijela Programa.


European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>