Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5

Вести - Теренски радови

Предмет: Обавештење

Програм „Exchange 5” финансира Европска унија, а спроводи Министарство за државну управу и локалну самоуправу у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, док је Тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU). Укупна вредност програма је 4.75 милиона евра, а за циљ има унапређење управљања имовином и локалне планске и буџетске процесе, као део реформисања јавних финансија у градовима и општинама.

У оквиру прве компоненте Програма Exchange 5, подржана је имплементација Грант шеме, односно додела бесповратних средстава за локалне пројекте, усмерена на унапређење управљања имовином у градовима и општинама Србије. За Грант шему је намењен износ од 3 милиона евра из доприноса ЕУ, при чему је подржано 18 пројеката који обухватају 48 локалних самоуправа где спадају и Град Суботица и Општина Сента који реализују пројекат „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина“.

Пројекат је започет потписивањем Уговора о додели бесповратних средстава између Владе Републике Србије (Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ), Града Суботице и Општине Сента 21.12.2018. године. Укупан буџет пројекта је 240.095,00 ЕУР, износ бесповратних средстава је укупно 181.343,75 ЕУР (75,53%). Буџет Града Суботица је 163.600,00 ЕУР а Општине Сента 76.495,00 ЕУР.

Општина Сента детаљним анализирањем, дугорочним планирањем и великим искуством у пројектима, препознала је значајне потребе своје локалне заједнице у теми пројектног задатка. Општина Сента често се суочава са чињеницом да подаци из евиденције не одговарају стварном стању на терену и та одступања су значајна, а поменута неслагања изазивају немогућност домаћинског поступања, исправног, дугорочног и предузетничког планирања што се, наравно, очекује. Стога, Општина Сента кроз овај пројекат, као приоритет за решавање препознаје проблем евиденције, израде прецизне базе података и попис имовине.

У складу са Пројектним задатком тј. обавезним пројектним активностима Општина Сента ангажовала је пружаоца услуге који ће обављати теренске радове. Теренски радови подразумевали су прикупљање, верификацију и анализу података о имовини која је у власништву Oпштине Сента као и додатне активности које подразумевају да ће пописивачи бити задужени да врше надзор над стварним стањем објеката на терену и сагласно стању на терену ажурирају базу података.

Уговор о пружању услуге прикупљања, верификације и анализе података о имовини која је у власништву Општине Сента потписан је 12.12.2019. године између Општине Сента и фирме „LINALINE“ ДОО Сента. Вредност свих услуга износи 1.475.000,00 динара.

У оквиру пројектне активности прикупљени су стварни подаци и извршен је попис 659 објеката на територији Општине Сента. Након пописивања израђени су технички цртежи такође за 659 објеката.

Пописивачи који су били задужени за теренски рад, верификацију, анализу и попис имовине и објеката у власништву општине Сента похађали су обуку која се односи на правилно вођење евиденције и ажурирање базе података о имовини у јавној својини.

Пружалац услуге је испунио  све обавезе предвиђене Уговором у уговореном року и тиме је пројектна активност успешно реализована.

Избори 2020

Локални тим за борбу против трговине људима
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја