Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

Z

Zoološki vrt Palić nalazi se u centru Palića, 6km od Subotice i 5km od auto-puta E-75 koji spaja Budimpeštu i Beograd. Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10ha. U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu. U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge retke i egzotične vrste, poput libanskog kedra i džinovske sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoletni hrastovi. Na severnoj strani vrta rastu četinari a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cveće u žardinjerama, jezerca, vodoskoci i fontane. Posetioci mogu da vide preko 50 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Tokom godine Zoo vrt poseti oko 160.000 ljudi.

Zelena fontana: gradeći i štiteći stari centar grada, savremeni arhitekti kombinuju modernu arhitekturu s tradicijom. Jedan od takvih objekata je zelena fontana na glavnom trgu, izgrađena 1985. godine od keramike iz čuvene mađarske fabrike „Žolnai“, po projektu beogradskog arhitekte Svetilsva Ličine.

Zelena većnica Gradske kuće takođe je raskošno ukrašena detaljima u stilu secesije. Danas je to svečani salon Gradonačelnika, gde on prima zvanične delegacije.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>