Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Szabadka A-tól Zs-ig

Z

Zöld szökőkút – a kortárs építészek hagyománnyal rendelkező, modern építészeti megoldásokat alkalmaznak, megőrizve és továbbfejlesztve a város történelmi magvának építészeti örökségét. Ilyen építmény a város főterén álló zöld szökőkút is, amely a híres Zsolnay kerámiából épült 1985-ben, Svetislav Ličina belgrádi építész tervei alapján.

Zöld terem – a Városháza szecessziós elemekkel gazdagon díszített kis tanácsterme, napjainkban a polgármester itt fogadja a hivatalos küldöttségeket.

Zsinagóga – merész építészeti megoldásaival, a maga nemében egyike a legszebb építményeknek Európa ezen részén. 1902-ben épült a magyar szecesszió stílusában, Jakab Dezső és Komor Marcell tervei alapján. Az épületet homlokzatának és belső terének díszítőelemei teszik különlegessé, főképpen a festett ablakok, melyek – bár már javarészt elpusztultak – még ma is őrzik a régmúlt idők üvegfestő mesterei munkájának szépségét. A szabadkai zsinagógát a World Monument Watch háromszor is a világ 100 legveszélyeztetettebb műemlékei közé sorolta. Védettség alatt álló műemlék, amely emlékeztet a második világháború alatt elüldözött, elhurcolt és meggyilkolt 4000 szabadkai zsidóra.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia