Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Subotica od A do Ž

Z

Zoološki vrt Palić nalazi se u centru Palića, 6 km od Subotice i 5 km od auto-ceste E75 koji spaja Budimpeštu i Beograd. Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10 ha. U park vrta skladno su uklopljene životinjske volijere i prostori za odmor i razonodu. U parku raste preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge rijetke i egzotične vrste, poput libanskog cedra i džinovske sekvoje ili ariša. Od domaćih vrsta izdvajaju se stoljetni hrastovi. Na sjevernoj strani vrta rastu crnogorice a na južnoj listopadno drveće. Ostavljeno je i nekoliko manjih šumskih formacija. Prostor obogaćuje i oživljava mnogobrojno cvijeće u žardinijerama, jezerca, vodoskoci i fontane. Posjetitelji mogu vidjeti preko 50 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisavce, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Tijekom godine, Zoo vrt posjeti oko 160.000 ljudi.

Zelena fontana: gradeći i štiteći stari centar grada, suvremeni arhitekti komponiraju modernu arhitekturu s tradicijom. Jedan od takvih objekata je zelena fontana na glavnom trgu, izgrađena 1985. godine od keramike iz čuvene mađarske tvrtke „Zsolnay“, po projektu beogradskog arhitekta Svetislava Ličine.

Zelena vijećnica Gradske kuće također je raskošno ukrašena detaljima u stilu secesije. Danas je to svečani salon Gradonačelnika, gdje prima službena izaslanstva.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Interetno festival  (22.08.2019.-26.08.2019.)