Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

M

Maria Theresiopolis je jedno od 200 imena koje je Subotica promenila tokom svoje istorije. Ime Maria Theresiopolis Subotica je nosila od vremena kada je carica Marija Terzija 1779. godine Suboticu proglasila slobodnim kraljevskim gradom.

Mlaka je južni deo grada sa obe strane Prvomajske ulice. To je nisko i plavno zemljište koje je nekada, dok još nije pretvoreno u bašte, bio glibovit pašnjak i rit. Mlakom je proticao potočić Fok, koji je nekad suvišne vode iz Kelebijskog jezera, preko Velikog rita i Jasi-bare, odvodio u Mali Palić. Mlaka je izgrađena u drugoj polovini 18. veka, kada su Subotičani na višim delovima svojih bašta podigli kuće.

Mlekara Subotica: Akcionarsko društvo “Mlekara” bavi se proizvodnjom i preradom mleka i mlečnih proizvoda. Osnovana je 1955. godine. Od 2003. godine “Mlekara” posluje u okviru "Danube Foods Group", zajedno sa kompanijama “Bambi”, “Knjaz Miloš” i “Imlek”.
Misija AD „Mlekare“ je da svojim kupcima pruži zdravstveno bezbednosne proizvode od mleka i usluge vrhunskog i standardnog kvaliteta, a vizija joj je da postane lider u preradi mleka i u proizvodnji visoko kvalitetnih proizvoda od mleka u Srbiji.
Zapošljava 316 ljudi.

Majkin salaš je tradicionalni vojvođanski restoran. Nalazi se na Paliću, odmah pored Cvetnog Salaša, na imanju koje se prostire na površini od 20 hektara. U skladu sa trendom razvoja eko-turizma u svetu, koji ima tendenciju da modernog gosta okrene prirodi, ponudi mu tradicionalnu izvornu kuhinju i edukuje ga u smislu upoznavanja kulture i običaja regiona u kojem boravi, nastao je ovaj prelepi objekat.

Međunarodni festival pozorišta za decu osnovan je u Subotici 1994. godine, kada je subotičko Dečje pozorište obeležavalo 60 godina svog postojanja. Ideja o festivalu rodila se u glavi Slobodana Markovića, tadašnjeg direktora Dečjeg pozorišta.
Festival se održava svake godine u maju mesecu i čitav grad se tada pretvori u jednu veliku pozornicu. Od osnivanja do danas na Festivalu je prikazano više od 400 pozorišnih produkcija sa raznih strana sveta, Evrope i zemlje domaćina Srbije. Od toga je oko 250 bilo prikazano u okviru takmičarskog programa.

Međunarodni filmski festival Palić osnovan je 1992. godine od strane Opštine Subotica. Od nekadašnjih malih i nepretencioznih Palićkih filmskih večeri, preko upornih pokušaja stvaranja ozbiljnog Regionalnog festivala, izrastao je u važnu tačku na mapi evropskih filmskih festivala. Od 2003. godine i svog desetog izdanja palićki festival postaje Festival evropskog filma i iste godine dobija članstvo u "Evropskoj koordinaciji filmskih festivala“. Ova ideja je potvrđena kroz naredne tri godine postojanja i danas je Festival evropskog filma Palić jedan od najznačajnijih festivala u regionu i jedan od retkih u svetu sa 100% evropskim sadržajem.
Festival se održava svake godine u mesecu julu, a nagrade koje se dodeljuju su: Aleksandar Lifka, Zlatni toranj, Palićki toranj, Underground Spirit i Specijalna nagrada žirija.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>