Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

J

Jovan Nenad Crni - Samozvani subotički car, jedna od bajkovitih ličnosti subotičke prošlosti, nakon Mohačke bitke 1526. godine potisnuo je Turke iz Južne Ugarske i osnovao svoju kratkoveku slovensku državu. Za prestonicu je izabrao Suboticu. Imao je čudnu crnu prugu od slepoočnice do stopala, zbog čega su ga i prozvali Crni. Poginuo je 1527. u sukobu sa ugarskom vlastelom. Na glavnom trgu u Subotici danas se nalazi njegov spomenik.

Janćika Maćaš (1864-1903.) je bio poznati subotički slikar. Njegovo najpoznatije delo je „Proglašenje Subotice slobodnim kraljevskim gradom“.

„Jezero“ hotel na Paliću, uvučen u stoletnu šumu, nalazi se na samo 50m od Ženskog štranda, tj. obale Palićkog jezera, a od hotela „Park“ odvojen je starom Velikom terasom. Izgrađen je 1903. godine i tada je dobio ime Veliki hotel.
Hotel Jezero kategorisan je sa 4 zvezdice, a raspolaže sa 19 dvokrevetnih soba i 9 soba sa bračnim ležajem. Pruža izuzetan komfor i mogućnost uživanja u svim čarima Palića i okoline.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>