Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

J

Jovan Nenad Crni - Samozvani subotički car, jedna od bajkovitih ličnosti subotičke prošlosti, nakon Mohačke bitke 1526. godine potisnuo je Turke iz Južne Ugarske i osnovao svoju kratkovjeku slavensku državu. Za prijestolnicu je odabrao Suboticu. Imao je čudnu crnu prugu od sljepoočnice do stopala, zbog čega su ga i prozvali Crni. Poginuo je 1527. u sukobu s ugarskom vlastelom. Na glavnom trgu u Subotici danas se nalazi njegov spomenik.

Jantyik, Mátyás (1864.-1903.) poznati subotički slikar, najpoznatije djelo je „Proglašenje Subotice slobodnim kraljevskim gradom“.

„Jezero“ hotel na Paliću, uvučen u stoljetnu šumu, nalazi se na samo 50 m od Ženskog štranda, same obale Palićkog jezera, a od Hotela „Park“ odvojen je starom Velikom terasom. Izgrađen je 1903. godine i tada je dobio ime Veliki hotel.
Hotel «Jezero» kategoriziran je sa 4 zvjezdice, a raspolaže s 19 dvokrevetnih soba i 9 soba s bračnim ležajem. Pruža iznimni komfor i mogućnost uživanja u svim čarima Palića i okolice.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>