Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

G

Gradska kuća je najveća i verovatno najlepša građevina Subotice, izgrađena u stilu mađarske secesije 1910. godine, po projektu budimpeštanskih arhitekata Dežea Jakaba i Marcela Komora. Visoka je 76m, a prostire se na 5.838m².
Danas su u njoj gradska uprava, muzej, istorijski arhiv, butici i banke.

Gradska biblioteka u centru grada, sa dva Atlanta u pročelju fasade koja nose barokni balkon, izgrađena po projektu Ferenca Rajhla u neobaroknom stilu 1897. godine, nekada je bila Gradska kasina. Danas je bogata bibliotkea sa fondom od preko 280.000 knjiga.

Gomborski sokak, živopisna ulica popločana starom kaldrmom, koja danas nosi naziv Drapšinova a naziv je dobila po zanatlijama „gombarima“ (vrpčarima). Danas je Gomborski sokak ulica butika, kafea i retkih zanata.

„Gerontološki centar“ Subotica je socijalno-zdravstvena ustanova za zbrinjavanje odraslih i starih lica u Subotici. Osnovan je 1977. godine integrisanjem radne organizacije Centra za kućnu negu i pomoć starim i iznemoglim licima i Doma za stare i penzionere. Ova jedinstvena ustanova kroz različite vidove usluga obezbeđuje pomoć u četiri objekta gerontoloških klubova, gde oko 2.600 penzionera i drugih starih lica zadovoljava različite potrebe; putem službe Kućne nege i pomoći, koja je organizovana za 395 korisnika u domskom smeštaju (u tri objekta kategorisanih domova), kapaciteta za 519 korisnika; u zaštićenom (namenskom) stanovanju penzionera, gde oko 150 penzionera živi u jednosobnim konfornim stanovima; i kroz druge oblike rada (ishrana, pranje, peglanje veša, iznajmljivanje slobodnih prostorija i kapaciteta - soba za treća lica itd.).
Gerontološki centar, nakon 28 godina postojanja, i dalje svakodnevno uspešno ispunjava svoju socijalnu i zaštitnu funkciju i izlazi u susret pojedincu i porodici.

Generalni konzulat Republike Hrvatske: Subotica, Maksima Gorkog 6,
Tel: 381 24 557 793
Faks: 381 24 556 158
Mejl: gkhr.subotica@mvp.hr
Internet stranica: http://rs.mvp.hr/?mh=336&mv=2041

Generalni konzulat Republike Mađarske: Subotica, Đure Đakovića 3,
Tel: 024/554-811
Faks: 024/552-427
Internet stranica: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Szabadka/sr/en_Konzuliinfo

„Galleria“ je internacionalni hotelsko–kongresni i poslovni centar. Nalazi se u samom centru Subotice i predstavlja jednu od najlepših i najmodernijih zgrada u Srbiji. Ovaj objekat površine 29.000m² čine tri jedinice: Hotel Galleria, Poslovni centar Galleria i Tržni centar Galleria koje povezuje natkriveni atrijum.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>