Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Subotica od A do Ž

A

Arhitekte iz Budimpešte, Deže Jakab i Marcel Komor, početkom 20. veka u Suboticu donose tada vrlo moderan stil mađarske secesije, po kojoj je arhitektura Subotice i danas prepoznatljiva. Projektovali su: Gradsku kuću, Sinagogu, dvospratnu zgradu banke - Putnik u ulici Korzo 4, zgradu Jevrejske opštine...

Aerodrom Bikovo je civilni aerodrom koji se nalazi 6km jugoistočno od Subotice. Aerodrom se koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca. Pilotažne zone razmeštene su u pravilnom trouglu oko aerodroma. Jedriličarska zona za visine iznad 1200m ograničena je na zapadu linijom koja spaja jezero Palić i Srbobran, zbog blizine vazdušnog puta koji vodi ka izlaznoj tački Kelebija. Visina školskog kruga za avione je 300m, a za jedrilice 200m.

Azotara Subotica je jedinstvena tehničko-tehnološka celina za proizvodnju kompleksnih neorganskih đubriva NPK i NP. Projektovani kapacitet je 500 hiljada tona đubriva godišnje. Odluka o izgradnji fabrike, kao i investicioni program, doneti su 1977. godine. Fabrika je puštena u probnu proizvodnju 1986, odnosno 1987. godine.

„Arena Zabatkiensis“ („Subotički pesak“) je prvi vinski red kod nas, osnovan je na Dan Svetog Trifuna 14. februara 2001. godine. Članovi ovog reda su vinogradari i vinari iz Subotičko-horgoške peščare, stručnjaci za lozu i vino, istraživači istorije vinogradarstva i vinarstava, istaknuti ugostitelji, turistički poslenici, ličnosti javnog i kulturnog života, novinari. Njihov cilj je da predstave i pronesu dobar glas vina s peska.
Na vinskim i sličnim svečanostima vitezovi se pojavljuju u atraktivnim odorama i oznakom reda, čime u javnosti promovišu kulturu pijenja vina.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>