Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Председништво

Dr. Pásztor Bálint (Др Балинт Пастор)

Др Балинт Пастор

Dr. Pásztor Bálint
(Др Балинт Пастор)

председник Скупштине градa

Мејл: sgpredsednik@subotica.rs
Телефон: (00 381 24) 626-969
Факс: (00 381 24) 626-793

Биографија

 

Биографија

Dr. Bálint Pásztor (Др Балинт Пастор), доктор правних наука, доцент, народни посланик, председник Посланичке групе Савез војвођанских Мађара, председник Скупштине Града Суботице, потпредседник СВМ-а рођен је 3. јануара 1979. г. у Суботици.

Основну школу и гимназију завршио је у родном граду, а дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, фебруара 2002. г. На истом факултету је октобра 2011. г. стекао академски назив мастер, из уставноправне научне области. Докторску дисертацију, под насловом „Ограничења законодавне функције парламента у савременој држави”, одбранио је на Правном факултету у Београду 29. септембра 2018. године и тиме стекао научни назив доктор правних наука.

Од априла 2002. био је правни саветник суботичког Д.о.о. за консалтинг Pannon Invest Consortium, а од јануара 2004. до фебруара 2007. г. био је директор овог привредног друштва.

Од 19. октобра 2002. до 30. јуна 2010. био је члан Националног савета мађарске националне мањине. Од 6. децембра 2002. до 11. децембра 2009. био је председник Извршног одбора НСМНМ-а.

Члан је Савеза војвођанских Мађара од 13. септембра 2000. г. Током избора 2000. г. био је члан Централног изборног штаба Демократске опозиције Србије (ДОС), делегиран од стране СВМ-а. Од маја 2007. члан је Председништва СВМ-а, а од маја 2019. године је потпредседник странке.

Од 14. фебруара 2007. је народни посланик, председник Посланичке групе мањина, члан Одбора за иностране послове и Законодавног одбора Народне скупштине.

Од 11. јуна 2008., у другом мандату је народни посланик, председник Посланичке групе мањина, члан Одбора за иностране послове и Одбора за финансије Народне скупштине.

Од 31. маја 2012., у трећем мандату је народни посланик, председник самосталне Посланичке групе СВМ, која је поново образована након више од десет година, члан Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине.

Од 16. априла 2014., у четвртом мандату је народни посланик, председник Посланичке групе СВМ, члан Одбора за уставна питања и законодавство и Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, председник Посланичке групе пријатељства са Шпанијом.

Од 3. јуна 2016., у петом мандату је народни посланик, председник Посланичке групе Савез војвођанских Мађара - Партија за демократско деловање, па Посланичке групе СВМ, члан Одбора за уставна питања и законодавство и Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, председник Посланичке групе пријатељства са Шпанијом.

Од 3. августа 2020., у шестом мандату је народни посланик, председник Посланичке групе Савез војвођанских Мађара, члан Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине, председник Посланичке групе пријатељства са Шпанијом.

Од 1. августа 2022., у седмом мандату је народни посланик, председник Посланичке групе Савез војвођанских Мађара, члан Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народне скупштине, председник Посланичке групе пријатељства са Шпанијом.

Од 21. августа 2020. је председник Скупштине Града Суботице и председник Управног одбора Фондације Суботичка синагога.

Од септембра 2014. до октобра 2018. године био је асистент на Правном факултету за привреду и правосуђе Универзитета Привредна академија у Новом Саду (предмети: Уставно право; Увод у право).

Од новембра 2018. је доцент за Јавноправну, односно за Општу и теоријску ужу научну област на Правном факултету за привреду и правосуђе Универзитета Привредна академија у Новом Саду (предавач из Уставног права и из Увода у право).

Од марта 2019. је спољни члан Скупштине Мађарске академије наука.

Од априла 2021. је члан Савета Универзитета у Новом Саду.

http://www.pasztorbalint.rs/

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>