Anketa
broj glasova 6129
Šta je po Vašem mišljenju razvojni prioritet grada Subotice?
Ocenite od 1 do 5, s tim da najvećem prioritetu dajete ocenu 1, a ocenu 5 najmanjem.
"Y-krak" - zaobilaznica oko Subotice
Park Palić
Vojna imovina i industrijska zona
Završavanje zgrade Narodnog pozorišta Subotica
Završavanje bazena

I "Lidl" u Subotici

04/25/2012
I

Nemački diskontni lanac „Lidl” otvoriće u Subotici supermarket površine 2.000 kvadratnih metara, u okviru „ritejl parka” (šoping centra) austrijske firme „Kvintera”, koji će se prostirati na 10.000 kvadratnih metara. Vrednost kompletne investicije u „ritejl parku”, koji će se nalaziti na Segedinskom putu, na privatnoj parceli preko puta Prve kasarne je 10 miliona evra, izgradnja oba objekta će početi tokom ove godine, a u okviru celog kompleksa biće zaposleno oko 300 Subotičana.

„Lidl” je jedan od najvećih lanaca supermarketa u Evropi sa blizu 10.000 svojih objekata i u Subotici je, posle Zrenjanina, kupio lokaciju, drugu u Srbiji, rekao je gradonačelnik Saša Vučinić. On je istakao da će samo „Lidl”, u supermarketu površine 2.000 kvadratnih metara, zaposliti od 20 do 30 radnika, i da je grad spreman da pruži pomoć i podršku u realizaciji ove investicije, s obzirom na to da će imati i direktnu finansijsku korist putem naplate naknada, naplate prenosa apsolutnih prava i, kasnije, kroz porez na plate.

- Kada su investitori u pitanju, mi, kao grad, imamo interes da prodamo plac i pratimo investiciju do kraja. U slučaju da je investitor zainteresovan za lokacije u privatnom vlasništvu imamo, takođe, interes da pratimo i podržimo tu investiuciju, što ćemo učiniti i ovog puta. Važno je i da potvrdimo brzinu rokova i svega što danas krasi Suboticu kao grad koji zna i ume da isprati investitore. Za mene je najznačajnije, da Subotičani ovom investicijom dobijaju i mogućnost zaposlenja, kao i mogućnost izbora u kupovini robe koja će biti sve kvalitetnija, a kroz konkurenciju, nadam se, i povoljnija u smislu cena, istakao je Vučinić.

Predstavnik firme „Kvintera” Gilbert Rajterer je rekao da je „ritejl park” prvi projekat te kompanije u Srbiji i da je njegova namena pružanje šarolike ponude svetski poznatih brendova, po vrlo pristupačnim cenama.

- U čitavom kompleksu biće otvoreno oko 300 radnih mesta. Trenutno je u toku postupak pribavljanja potrebne dokumentacije za početak izgradnje ’ritejl parka’, površine 10.000 metara kvadratnih. Izgradnja ’ritejl parka’ i ’Lidlovog’ supermarketa će, kao i otvaranje, teći paralelno i počeće u toku ove godine, rekao je Gilbert Rajterer.Kontakt Centar 024 Naručivanje dokumenata Javna preduzeća i ustanove Investirajte u Suboticu
Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
UPCOMING: >TODAY >TOMORROW